Moventis biedt verschillende interventies die gericht zijn op het verbeteren, versterken van uw relatie met uw kindje. Hieronder bespreken we kort deze interventies. Mocht u interesse hebben aan het deelnemen van een interventie dan kunt u contact met ons opnemen via info@moventis-zorg.nl of op 045 5117615.

Mindful met je baby


Het krijgen van een baby is een enorme verandering in je leven als moeder en binnen het gezin. Iedere moeder hoopt na de bevalling met een gezonde, rustige, blije baby op een roze wolk te kruipen en daar de eerst paar maanden niet meer vanaf te komen.
Helaas blijkt het verse moederschap in de praktijk voor veel moeders naast de mooie momenten ook vaak stressvolle momenten te brengen.

Reden om mee te doen aan de Minful met je baby bij Moventis zijn heel divers. Minful met je baby kan helpen om een nieuwe balans te brengen in je leven na de enorme verandering die een baby met zich meebrengt. Daarnaast kan Mindful met je baby helpen om goed voor jezelf te zorgen, wat vaak moeilijk lijkt naast de intensieve zorg voor een baby.
Mindful met je baby kan ook helpen om jouw eigen weg te zoeken en keuzes te maken in het moederschap; keuzes die passen bij wie je bent, wie je kindje is en de situatie waarin jullie zitten. Mindful met je baby kan helpen bij het leren lezen van de signalen van je kindje en het ontwikkelen van de band.

Tenslotte kan Mindfull met je baby helpen om meer in het "hier-en-nu" te genieten van je kindje.

Lees meer in de folder >


Ouder baby interventie (OBI)


Voor ouders met psychische problemen is een zwangerschap en de zorg en verantwoordelijkheid voor een baby vaak eeen hele belasting. Gevoelens van tekort schieten, somberheid, schuld en verwarring over wat goed en slecht is, kunnen de boventoon voeren. In zo'n situatie vinden veel ouders het moeilijk om een goede band te krijgen met hun baby. Ze genieten niet van hun kindje terwijl ze dat wel graag willen. Herkent u zich hierin? Dan is de ouder-baby-interventie misschien iets voor u.

"Dankzij de extra begeleiding na de geboorte van onze zoon voel ik me minder onzeker over de opvoeding"

- Uitspraak van een moeder die heeft deelgenomen -


Shantala babymassage


Shantala babymassage is een liefdevolle ontspanningsmassage die de verbintenis tussen u en uw baby versterkt. U leert zijn/haar lichaamstaal beter te begrijpen. De massage heeft een kalmerende invloed op zijn/haar hele lijfje, de tastzin wordt ontwikkeld, waardoor uw baby leert met vertrouwen en zachtheid te reageren. Dit vertrouwen vormt een goede basis voor het opbouwen van een hechtingsrelatie.Start nieuwe groep

Moventis Zorg start op vrijdag 12 januari 2018 met een nieuwe cursusgroep Shantala babymassage.

In 4 cursusdelen wordt jou de liefdevolle ontspanningsmassage aangeleerd waarbij er exclusieve aandacht tussen jou en jouw baby is. Geniet van deze intense ervaring voor jullie beiden.

Je kunt aan een cursus Shantala babymassage deelnemen als je baby tussen de zes weken en negen maanden oud is. Tijdens de cursus is er ruimte om met elkaar ervaringen uit te wisselen over bijvoorbeeld het jonge ouderschap.

De cursus bestaat uit 4 ochtenden.
Vrijdag: 12 januari - 19 januari - 16 januari - 2 februari 2018
Tijdstip: 10:00 – 11:30 (30 minuten masseren - daarnaast is er tijd voor verdere uitleg omtrent de massage en een gesprek tussen moeders/vaders onderling)

Tarieven

Kosten: €92,50 (incl. een kop koffie/thee & massageolie)
Let op: sommige zorgverzekeraars vergoeden de babymassage (vraag dit even na bij uw zorgverzekeraar)
Minimaal aantal cursisten: 3
Maximaal aantal cursisten: 5

Aanmeldingen via info@moventis-zorg of 045-5117615
Overige werkwijzen